PERSONVERNERKLÆRING

Sist oppdatert: 15.05.2018

Når du kjøper, og bruker, ISPHuset sine produkter og tjenester, avgir du samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, og bekrefter å ha lest, forstått, og samtykker til innholdet i denne erklæringen.

Personvernerklæringen beskriver hvilke personopplysninger vi samler inn ved besøk på våre nettsider, og bruk av våre produkter og tjenester, og hvordan vi behandler disse.

Når du besøker våre nettsider lagrer vi dessuten automatisk informasjon om nettlesertype, Internett-tjenesteleverandør (ISP), henvisnings-/utgangssider, operativsystem, dato/klokkeslett, klikkstrøm-data og andre brukeropplysninger som en del av analysen av tjenestene våre. Disse dataene blir ikke koblet til andre opplysninger vi samler inn om deg, og er anonyme.

Vi bruker også cookies på våre nettsider for markedsføring, for at statistikken for besøk skal være pålitelig, og for å øke funksjonaliteten på våre nettsider.

Denne erklæringen inneholder informasjon om våre underleverandører. Hvis du ikke vil lese om disse finner du hurtiglinker lett tilgjengelig her:

Personopplysninger og ansvar
Underleverandører utenfor EU
Behandling av personopplysninger
Konfidensialitet og sikkerhet
Sensitive og konfidensielle personopplysninger
Linker til tredjeparts nettsteder
Endringer i Personvernerklæringen

 

PERSONOPPLYSNINGER OG ANSVAR

Behandlingsansvarlig:
ISPHuset Nordic AS
Arupsgate 18
3015 Drammen

E-post: support@isphuset.no
Telefon: +47 3226 0200

Personvernombud:
Benny Samuelsen

E-post: personvern@isphuset.no
Telefon: +47 3226 0200

Dersom du har innsigelser med hensyn til personvern eller bruk av data som ikke har blitt behandlet på en tilfredsstillende måte, kan du dessuten klage til Datatilsynet.

ISPHuset er ansvarlig for behandling av personopplysninger som gjøres i forbindelse med besøk på våre nettsider eller bestilling, administrasjon av våre produkter og tjenester, og kontakt med kundeservice.

ISPHuset innhenter noen av de følgende personopplysningene for å identifisere og registrere kundeforholdet, kontaktpersoner på kundeforholdet og brukerkontoer i våre systemer:
- Fornavn, etternavn, postadresse, telefonnummer, evnt organisajonsnummer.

Samt for å utføre kundeservice på forespørsel. Av sikkerhetsmessige årsaker blir IP-adressen som benyttes ved bestilling, administrasjon, og bruk av våre tjenester også lagret. Det er ikke frivillig å gi fra seg personopplysningene med mindre noe annet fremgår av denne erklæringen, eller av brukergrensesnittet til tjenestene.

Personopplysninger lagres på servere som eies og driftes av ISPHuset, og er lokalisert til Norge og/eller EU, med mindre annet er oppgitt.

ISPHuset plikter å slette eller rette personopplysninger som er uriktige. Personopplysninger som er feil eller mangelfulle vil bli oppdatert med opplysninger fra 3. parts registre, inkludert, men ikke begrenset til Brønnøysundregistrene og andre offentlig tilgjengelige kilder.

Underleverandører:

Oyatel, Dibs, Facebook Ireland og Facebook Inc, Digicert, Cpanel, MiniOrange, FS Data AB, Nordreg AB samt enhver tid gjeldende registrartjeneste.

Oyatel
Oyatel håndterer og registrerer informasjon om alle innkommende samtaler til bedriftens telefonnummer(e). Oyatel har konsesjon fra Datatilsynet til å lagre og behandle data som registreres, behandler dataene i henhold til krav fastsatt i lov eller av offentlig myndighet, og er behandlingsansvarlig hva gjelder behandlingen av Kundens personopplysninger.

Dibs
Ved betaling med debet-/kredittkort lagres dine kortopplysninger hos Dibs som er PCI DSS-sertifisert. Kredittkortinformasjon vil kun være tilgjengelig i maskert form overfor ISPHuset. Vi lagrer ingen deler av kortnummeret i våre systemer, kun en referanse til transaksjonen i Dibs sine systemer.

Facebook Ireland og Facebook Inc.
Facebook måler rekkevidden og resultatene til våre annonsekampanjer på Facebook.

Digicert og selskaper under dem
Digicert leverer SSL-sertifikater som vi benytter til kryptering av kommunikasjon i våre systemer. Informasjonen som innhentes i forbindelse med registrering av et SSL-sertifikat lagres på servere som er eiet og driftet av GlobalSign.

Cpanel, USA
Cpanel leverer SSL sertifikater som en del av tjenester levert på Cpanel plattformen som kjører på våre servere
Ved å benytte tjenesten samtykker du til at personopplysninger blir overført til, og behandlet i, USA.

MiniOrange
Valideringstjeneste for autentifisering av nye kontoer som skapes hos oss.

FS Data AB
FS Data leverer og drifter tjenester for alle med WAFF innlogging samt for Webmail. Data lagres og behandles i Sverige.

Nordreg AB
Registrartjeneste for domener. Personopplysninger som hentes inn i forbindelse med registrering av domenenavn vil bli lagret hos registrar for det aktuelle toppnivået, og publisert i WHOIS i tråd med vår Tjenesteavtale, og gjeldende regelverk for det aktuelle toppnivået, som du godtar ved registrering.

Registrartjenester (Internasjonale)
Personopplysninger som hentes inn i forbindelse med registrering av domenenavn vil bli lagret hos registrar for det aktuelle toppnivået, og publisert i WHOIS i tråd med vår Tjenesteavtale, og gjeldende regelverk for det aktuelle toppnivået, som du godtar ved registrering.
 

UNDERLEVERANDØRER UTENFOR EU

Underleverandører utenfor EU som ikke tilbyr lagring av data innenfor EU, og har erklært overholdelse av; EU - U.S. Privacy Shield-rammeavtalen, forplikter seg til å underlegge alle personopplysninger fra EU-medlemsland den tilliten rammeavtalene gir, ifølge rammeavtalens gjeldende prinsipper.

Ingen personopplysninger overleveres tredjeparter uten eksplisitt samtykke fra deg, men en underleverandør kan overføre data til en tredjepart som fungerer som en agent på deres vegne. En slik overføring kan allikevel ikke skje uten å overholde prinsippene til Privacy Shield for alle etterfølgende overføringer av personopplysninger fra EU, inkludert bestemmelsene om ansvar for videre overføring.


Facebook Privacy-Shield-sertifisering:
https://www.privacyshield.gov/participant?id=a2zt0000000GnywAAC&status=Active

Dersom du har innsigelser med hensyn til personvern eller bruk av data som ikke har blitt behandlet på en tilfredsstillende måte kan du kontakte TRUSTe: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request

Alternativt kan du kontakte kundeservice og la oss føre saken for deg.

Du kan også, på bestemte betingelser, som nærmere beskrevet på nettstedet til Privacy Shield, fremsette bindende megling når andre prosedyrer for tvisteløsninger er forsøkt.
 

BEHANDLING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysninger hentes inn for at ISPHuset skal kunne utføre de oppgaver og tjenester vi er pålagt å utføre i henhold til lov, forskrift og/eller avtale. Behandling av personopplysningene skjer innenfor rammen av til enhver tid gjeldende lov og forskrift.

Personopplysningene kan utleveres til tredjepart som ISPHuset samarbeider med, så vel innenfor som utenfor EØS- og EU-området for at vi skal kunne utføre de oppgaver og tjenester vi er pålagt å utføre i henhold til lov, forskrift og/eller avtale, og i tråd med denne personvernserklæringen.

Dersom det foreligger lovbestemt opplysningsplikt overfor offentlig myndighet vil registrerte personopplysninger bli overlevert i henhold til myndighetenes krav.

Merk at behandling av personopplysninger i relasjon til spesifikke tjenester og produkter kan være regulert i egne avtaler som er tilgjengeliggjort i vår Tjenesteavtale. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til, domenenavn og informasjonen som er registrert i WHOIS.

Innsyn og retting
Du har til enhver tid krav på innsyn i de opplysninger som er registrert. Du kan til enhver tid se dine personopplysninger i vårt Kontrollpanel.

Du kan også kontakte Kundeservice som besvarer henvendelsen din i løpet av 1 døgn innenfor ordinær kontortid.

Oppbevaring og sletting
Opplysninger som ikke lenger er nødvendige ut fra det formål de er lagret for vil bli slettet fortløpende.

ISPHuset lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning. Når du sletter, eller sier opp tjenester, vil noen personopplysninger, først og fremst kontaktopplysningene dine, bestillings- og fakturahistorikk, og kopi av korrespondanse, forbli i vårt register i den utstrekning det er nødvendig for å beskytte juridiske rettigheter eller lovgivningsmessige krav til dokumentasjon.

Dataportabilitet
Du har rett til dataportabilitet. Dette innebærer at du kan ta med deg dine personopplysninger i et maskinlesbart format.
 

KONFIDENSIALITET OG SIKKERHET

Opplysninger på kontoen din er passordbeskyttet. Videre blir kontoens passord lagret med en saltet SHA512 kryptering.

All dataoverføring som skjer over Internett er kryptert. Alle transaksjoner blir behandlet over en SSL/TLS-tilkobling av bransjestandard, med minimum 256-biters kryptering. Det foreligger imidlertid ingen garanti for at noen ikke kan få tilgang til slike opplysninger, eller at de ikke blir avslørt, endret eller ødelagt ved brudd på en brannmur eller sikker serverprogramvare.

Siden ingen dataoverføringer over internett er 100 % sikre, kan vi ikke garantere eller innestå for sikkerheten til noen form for opplysninger du sender til oss.

Dersom ISPHuset blir oppmerksom på et brudd i ett av sikkerhetssystemene, vil vi underrette deg skriftlig per e-post eller SMS, slik at du kan foreta nødvendige beskyttende tiltak. Ved å bruke våre tjenester eller gi oss personopplysninger, samtykker du til at ISPHust tar kontakt med deg elektronisk vedrørende sikkerhets- og personvernsproblemer og administrative problemer knyttet til din bruk av tjenesten.

ISPHuset plikter dessuten å varsle sikkerhetsbrudd til datatilsynet senest i løpet av 72 timer etter at vi har fått kjennskap til bruddet.

Du står selv ansvarlig for å implementere hensiktsmessige sikkerhetstiltak ved bruk av våre tjenester. Det inkluderer, men er ikke begrenset til bruk av sikre passord, kryptering av passord, sikker oppbevaring av krypteringsnøkler, installasjon av sikkerhetsoppdateringer til 3. parts programvare og komponenter m.m.

ISPHuset er ikke ansvarlig for opplysninger du velger å lagre ved hjelp av våre tjenester, og vi kan ikke garantere for konsekvenser som følge av sikkerhetsbrudd.
 

SENSITIVE OG KONFIDENSIELLE PERSONOPPLYSNINGER

Ingen av ISPHuset sine tjenester krever i utgangspunktet at det oppgis sensitive og konfidensielle personopplysninger. Unntak kan dog oppstå der vi må innhente opplysninger for å kunne levere produktet som er bestilt.
 

TREDJEPARTS FUNKSJONALITET OG NETTSIDER

Tjenestene våre inkluderer i noen tilfeller tredjeparts funksjoner, tjenester, apper og linker, fra andre leverandører og nettsteder der personvernpolitikken kan avvike fra vår. Disse tredjepartsfunksjonene kan samle inn IP-adressen din, hvilken side du besøker på nettstedet, og de kan lagre en informasjonskapsel slik at tredjepartsfunksjoner fungerer som de skal.

Hvis du sender personopplysninger til noen av disse nettstedene, er disse opplysningene underlagt deres retningslinjer for personvern. Vi oppfordrer deg til å lese nøye gjennom retningslinjene for personvern for alle nettsider du besøker før du avgir personopplysninger.
 

ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN

Kunden aksepterer at ISPHuset forbeholder seg retten til å gjøre endringer i Personvernerklæringen fortløpende. Vesentlige endringer varsles på lik linje med vesentlige endringer i Tjenesteavtalen:

ISPHuset plikter å varsle Kunden om vesentlige endringer. Vesentlige endringer inkluderer ethvert forhold som innskrenker Kundens rettigheter, eller som endrer partenes forpliktelser eller rettigheter for øvrig. Melding om vesentlige endringer varsles på https://www.isphuset.no/blogg