Vi jobber hardt med å tilby våre kunder de nyeste og beste funsjonene, så raskt og sikkert som mulig. Det er derfor med stor glede vi kan fortelle at vi nå har støtte for PHP 7 på våre webhotell.

Våre webhotellkunder velger enkelt selv sin PHP-versjon fra kontrollpanelet, under "Hjemmeside" og "PHP". En  PHP-versjon kan velges for hele kontoen eller kun for bestemte mapper på webhotellet.

Vi har i dag støtte for følgende PHp-versjoner: 5.2.17, 5.3.29, 5.4.45, 5.5.30, 5.6.16 og 7.0.

Når man velger en PHP-versjon så oppdateres den automatisk innen samme hovedversjon (feks mellom 5.6.15 pg 5.6.16).  Oppdateringen skjer minst en gang i måneden (når vi har vårt servicevindu), eller oftere om det trengs pga sikkerhetsgrunner.

- Litt informasjon om PHP 7

PHP har gjort som Microsoft gjorde med Windows og hoppet over en versjon mellom 5 og 7. Selv om PHP 7 er en skikkelig omskriving av PHP så er bakoverkompabiliteten veldig bra. Om du selv utvikler i PHP kan vi anbefale PHP sin egen oversikt over hva som er nytt i PHP 7 og deres oversikt over tidligere funksjoner, variabler osv som ikke er kompatible med PHP 7.

Den største nyheten i PHP 7 er at den mye raskere en PHP-versjon 5.x. Våre egne tester viser at PHP 7 er 2-3 ganger raskere enn PHP 5.x. Firmaet Zend, som er spesialister på PHP, har publisert en mer detaljert rapport (PDF 2,4 MB) med bla en sammenligning av PHP 5.6, HHVM og PHP 7:

 

PHP 7 er i den første versjonen i serien, og kan derfor både innebære en sikkerhetsrisiko og forårsake tekniske problemer. Vi vil gi dere muligheten til å kjøre PHP 7, men det skjer under deres ansvar.
De fleste kommer ikke å oppleve noen problemer. Utviklere av populære PHP-løsninger har tilpasset disse for PHP 7, men noen er ikke helt klare enda. PHP-løsninger vi vet ikke fungerer (eller har problemer) med PHP 7 er i skrivende stund feks Joomla og Piwik.

WordPress fungerer stort sett veldig bra med PHP 7. Mange tillegg/extensions er også tilpasset, men det finnes de som kan slutte og fungere eller forårsake feil med PHP 7.  Så test din WordPress-side nøye før du velger å bruke PHP 7.

- Anbefalt PHP-versjon hos oss

I dag kan vi anbefale deg å bruke PHP-versjon 5.6.16. Det er den siste versjonen i den stabile 5-serien, og det er den de fleste PHP-løsninger fungerer sammen med. PHP 5.6.16 er ganske rask også.