Kom i gang og tilpass din hjemmeside for mobil!
Nå er det siste sjanse for å tilpasse din side for mobil, ellers vil du miste besøkende fra Google.
Neste uke, den 21 april 2015, starter Google med favorisering av mobiltilpassede hjemmesider.
Disse sidene kommer til å få bedre plassering i søkeresultatet hos dem.

- Hvor viktig er det egentlig med mobiltilpassede hjemmesider?

I dag surfer nesten hver andre besøkende på en hjemmeside med sin mobiltelefon eller nettbrett. Sånn utviklingen ser ut kommer andelen "vanlige datamaskinbrukere" til å bli en minoritet framover. Å ikke tilpasse sin hjemmeside for mobil i dag, blir å ignorere halvparten av sine besøkende. Så det er ekstremt viktig å ha en mobiltilpasset hjemmeside.


- Hva bør man tenke på for en mobiltilpasset hjemmeside?

En mobiltilpasset hjemmeside skal egentlig ikke skille seg ut fra den vanlige hjemmesiden. Det er en og samme hjemmeside, men innholdet er tilpasset for en mindre skjerm. Så glem alt om "separat mobilside" og mobile toppdomener (.mobi), og fokuser på å få din vanlige hjemmeside tilpasset for mobil i steden.

- Hvordan tilpasser man en hjemmeside for mobil?

Hvordan man går fram kommer ann på hvordan hjemmesiden er laget. Det aller beste er å bruke et responsivt design. Alle seriøse temaer/themes som er utviklet og sluppet de siste årene har dette. Om man feks kjører WordPress med et standardtema, fra Twenty Eleven (2011) eller nyere, så er det responsivt.

De fleste hjemmesideløsninger, som WordPress og Joomla, har også tillegg/extensions som muliggjør responsiv funksjonalitet (feks responsive menyer om det trengs). Det er egentlig ikke noe vi anbefaler, men det er siste utvei om man ikke kan tilpasse eller bytte sitt tema/theme.

Om du har en hjemmeside med eldre tema/utseende uten støtte for responsiv design så er det på høytid å bytte tema nå.
Det finnes mange fine temaer man kan laste ned, både gratis (WordPress temakatalog) og mot betaling (feks: Themeforest)
Benytt derfor sjansen nå, og last ned!


- Hvordan vet jeg om min hjemmeside er mobiltilpasset?

Om du besøker din hjemmeside med en vanlig datamaskin kan du teste å endre størrelsen (bredden) på vinduet til din nettleser (Firefox, Internet Explorer, Chrome).
Ser du din hjemmeside endres, feks at menyen minskes og/eller blir til en rullgardinmey? Da har du en mobiltilpasset, eller responsiv, hjemmeside.

Google har også et bra testverktøy for dette, det finner du her: Google sin mobilvennlig-test