Med en bra statistikkløsning har man mulighet for å raskt og enkelt se hvor mange besøkende en hjemmeside har, hvilke sider som er mest populære, hvilke søkeord og annen viktig informasjon om besøkende. (slik at man kan forbedre opplevelsen brukeren har av hjemmesiden)

I våre Webhotell inngår en statistikkløsning som heter Wusage. Det er en effektiv løsning, som dekker de fleste behov.
Vi har også en del kunder som har sin statistikk hos Google, via Google Analytics.
Analytics er en bra løsning som er mer grafisk enn Wusage, men har ulempen med at lagringen av dataene ligger hos Google og dermed kan overvåkes av feks NSA og andre aktører.

Om man ønsker en statistikk som ligner på Google Analytics, men ønsker å eie sin egen data og unngå overvåking så har vi et bra tips:

Piwik er en gratis statstikkløsning, basert på åpen kildekode, som ligner veldig på Google Analytics når det gjelder funkskjoner, utseende osv.
Den har over 500 funksjoner og brukes av nærmere en halv million hjemmesider. Piwik kan enkelt integreres mot WordPress, Joomla, Drupal osv.

Her er en video som demonstrerer hvordan Piwik fungerer:


Det er to store forskjeller på Google Analytics og Piwik: med Piwik eier du selv din data (statistikk) og Piwik er en løsning du selv installerer.
Innstallering av Piwik er veldig enkelt, og Piwik fungerer utmerket med våre webhotellpakker.

Vi har en guide till Piwik på våre sider: Hvordan installere Piwik (statistikk) på din hjemmeside