Endelig er den her.
Vi har i lengre tid ventet på at vår utviklings- og driftavdeling skulle bli klar med utrulling av Exchange 2013 til produksjon og det er med stor glede vi nå kan offentliggjøre at vi er klar og live.

Hva er nytt?
Exchange 2013 er den siste og beste versjonen av Microsofts epostserver. Exchange er mer enn bare epost, det er også et system for deling og kontroll på kontakter, kalender og avtaler. Hos oss følger får du alltid med de vanlige epostfunksjoner (POP/IMAP, SMTP, webmail, antivirus/spamfilter m.m) i basis pakken som følger med på domener og våre webhotell pakker. Premium funksjoner som Active-Sync, kalender, avtaler, kontakter m.m kan man oppgradere til på individuelle kontoer.

Exchange 2013 gir en rekke forbedringer i forhold til de platformene vi kjører på i dag. Først og fremst er det ytelse og sikkerhet som skalerer mye bedre, dette er dog ting man ikke direkte ser eller legger merke til om man kun bruker den som epost tjeneste

Nytt webmail utseende
Det mest merkbare endringen er utseendet på webmailen som har fått ett stort løft i forhold til tidligere versjoner og ikke minst er tilpasset til de fleste weblesere. Outlook Web App fungerer like bra om du er på PC, Mac, brett eller mobil og den kan for mange erstatte Outlook eller Mac Mail.

En av de store nyhetene er at man kan jobbe med mail og kontakter i webmail appen selvom man er offline. Du kan naturligvis ikke sende og ta imot mail før du er online igjen. Har du en alternativ epost adresse via outlook.com eller en Hotmail adresse vil du til stor grad kjenne deg igjen da Outlook.com kjører en modifisert versjon av Outlook Web App. 

Tekniske forbedringer
Hele grunntanken på hvordan Exchange skal driftes har blitt endret i 2013 versjonen. Tidligere var det clustring og lagringsystemer som var rådende. Med nye versjonen så kjøres det full redundans i alle led og ekstra nivåer på lastbalansering er introdusert. Replikering av epost kontoer gjøres hele 3 ganger, dette bidrar til bedre sikkerhet og stabilitet.

Introduksjon av EX2013
At bytte platform for over 100 000 epost kontoer er ikke noe man gjør over natten og vi har derfor lagt opp en plan for dette. Våre teknikere har jobbet og testet prosessene for utforming av migreringsrutiner slik at mail kan flyttes fra 2007 til 2013 platformen uten problemer. Introduksjonen av Exchange 2013 kommer til å skje i 3 steg.

  1. Åpnes for nye og eksisterende kunder som aktiverer epost på deres domener i WAFF.
  2. En serie med skarpe migeringer fra 2007 til 2013 plattformen vil bli kjørt sammen med utvalgte kunder. Vi er overbevist om at vi har alle rutiner på plass men samtidig så er vi oppmerksomme på at spesielle oppsett hos våre kunder kan ligge utenfor de rutiner.
  3. Den store flyttingen av våre Exchange 2007 kunder kommer deretter til å bli satt igang. Vi ønsker dog ikke å stresse igjennom denne flyttingen men derimot og foreta den i ett tempo der både vi og våre kunder har kontroll.

Dersom du allerede har fått mail om att du skal flyttes til ny mailplatform men ikke har satt i gang med dette enda da vil du automatisk komme på 2013 platformen. Vi oppfordrer kunder som kjører Win8 eller Win8.1 og premium kontoer på 2007 platformen til å kontakte oss for flytting så raskt som mulig.

Noe du lurer på eller ikke finner svar på her, kontakt oss da gjerne på support@isphuset.no.